Az ideális Nyári Férfi Cipő szempontjai és fajtái

Az ideális Nyári Férfi Cipő szempontjai és fajtái

Sokan nem is tudják, hogy milyen érzés lehet egy igazán kényelmes, szellőző és a lábunk minden vágyát kielégítő cipőben járni az utcákat. Ebben a cikkben olyan nyári cipőkről lesz szó, amit férfiként kötelező lenne mindannyiunknak kipróbálni.

 

A tökéletes nyári cipő szempontjai

 

Anyaga

Nyáron fontos az, hogy legyen légmozgás a ruháinkban. Hasonlóképpen, mint a többi ruhadarab esetében, a cipőnél sem érdemes kompromisszumot kötni. Szerencsére a lehetőség cipők tekintetében nagyobb skálán mozog, hogyha anyaghasználatról beszélünk.

 

  • Az egyik legjobb választás a bőr lehet. A bőr a tartóssága mellett nagyon kényelmes és szellős viseletet kínál a viselőjének. Rossz oldala maximum az, hogyha minőségi bőrből választ valaki magának cipőt, az bizony nem lesz olcsó mulatság, de cserébe sok nyarat együtt fognak tölteni a viselőjével.

art-background-bright-207300

  • Második közkedvelt nyári anyag a vászon. Mivel a vászon pamutból készül, így tökéletes választás lehet a nyárra, nem mellesleg a tartóssága sem elhanyagolható tényező. A bőrrel ellentétben pedig sokkal barátibb áron lehet már hozzájutni egy ilyen cipőhöz.

black-and-white-close-up-colors-1487713

  • Harmadik nyári cipő anyag férfiaknak az a kötött felsőrészből készült cipő. Ezeket Knit néven szokták árulni, legfőképpen a Nike használja ezt a technikát. Az előbbiekhez képest ezek már sokkal sportosabb modellek, viszont kényelem szempontjából tökéletesek. Ezek a cipők egy magasabb árkategóriát képviselnek az elkészítési idő, és az új technológia végett.

kötött

Fazon

Az ideális Nyári cipő fazonjáról csak annyit kell tudni, hogy minél rövidebb szárú cipőre esik a választás, annál több bőrfelület tud szellőzni, ezért kerülendőek a magasszárú modellek.

ideális Nyári cipő fazon

Konkrét példák Nyári cipőkre Férfiaknak

 

Bőr cipő

A bőr cipőknél hatalmas a választék, ugyanis ebből az anyagból már több ezer éve visel az emberiség cipőket, így meg lehetünk bizonyosodva a minőségéről. Az elegánsabb fazonoktól kezdve már sportosabb cipőket is lehet beszerezni bőrből, így könnyen tud mindenki magának választani.

Legnépszerűbb bőrcipő fazonok a nyárra:

 

Loafer

Loafer
Forrás

Oxford

Oxford

Fehér tornacipő

Fehér tornacipő
Forrás

Mokaszin

how-to-wear-moccasins-look_600x600_crop_center
Forrás

Szandál

Szandál
Forrás

Vászon cipő

Vászon cipőknél a lehetőségek skálája rövidebb, ugyanis ebből az anyagból utcai cipőket és vitorlás cipőket szoktak legfőképpen készíteni. A bőrhöz képest ez egy lezserebb választás, így farmeros, lazulós szettekhez tökéletes választás lehet.

 

Utcai cipő

Tornacipő

Vitorlás cipő

Vitorlás cipő
Forrás

Vászon bebújós

Vászon bebújós

Kötött cipő

Az utolsó, és talán a legkisebb területen mozgó cipőfajta a kötött felsőrészből készült cipő. Ez a technológia még nem régóta van a piacon, így még nincs teljesen kiforrva, de minenképpen ígéretesnek tűnik a fejlődése. Legfőképpen a Nikenak, de az Adidasnak is megvannak a saját modellei erre az eljárásra.

 

Nike

feet-1840619_1920

Adidas

Adidas

Érdekességek a nagyvilágból

 

A cipő kedvelők nem álltak meg itt, és még őrültebb fazonokat és ötleteket valósítottak meg. Így nem meglepő, hogy erre az igényre a Balenciaga létrehozott egy valós modellt, ami tényleges zokni szerepet betöltő cipőről szól, talppal együtt. Az egyedi fazonért, és az értékes márkáért bizony nem kérnek keveset, de cserébe nem köszön vissza csak úgy az utcán.

Érdekességek a nagyvilágból
Forrás

Egyre növekvő divatja van a szandáloknak. Az elmúlt években lefelé ívelő trendje volt a szandál zokni és a papis viselet miatt, de ez megváltozni látszik. Új és egyedi fazonok látnak napvilágot a szandált kedvelő fiatalok számára, amik visszahozzák a római vonalakat és a vele járó stílust is.

Érdekességek a nagyvilágból 2.
Forrás

Hasonló cikkek:

Nyári ruha bakik, amiket nem szabad elkövetned

Férfi cipő divat 2019-ben (elegáns, utcai, hype)

Az 5 legjobb férfi sneaker a mindennapokhoz

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

 

Hozzászólás