Nyári ruha bakik, amiket nem szabad elkövetned

Nyári ruha bakik, amiket nem szabad elkövetned

Az öltözködés mindannyiunk kiváltsága, amivel a legtöbben nem élnek. Ez legtöbbször a nyári melegben jön igazán felszínre, mikor mindenki leveti a rétegeit, és felszínre törnek a hibái, amiket eddig takargatott. Szóljon erről a cikk, hogy milyen hibákat ne kövessünk el férfiként, mikor benne vagyunk a nyárban.

 

1, Keverni a stílusokat

Az első nyári öltözködési baki az, amit a legtöbbször látni az utcán. Ez maga az, hogy nem tudjuk pontosan hogy mit mivel és hogyan viseljünk. Nehéz elhatárolni az elegáns ruhadarabokat és a hétköznapi ruhadarabokat akkor, ha a megjelenésünk 3 főbb ruhadarabra oszlik fel (felső, nadrág, cipő). Amennyire könnyűnek hangzik, annál nehezebbé válik a dolog. Hiszen a legtöbb nyári ruha casual, míg szokszor elegánsabb megjelenést igénylő helyzetekben is sokan flip-flop papucsban jelennek meg.

blur-boy-car-1452128

2, Műszálast hordani

Sokan nem érzik magukat jól a ruháikban, amint felveszik érzik azt, hogy egy levegőt bent tartó anyagot vettek magukra, ami remekül szívja magába a hőt, amit nem enged ki. Nagy valószínűséggel műszálas ruhaanyagról van szó. Ha eddig nem tudtad, hogy hogyan tudnak az olaszok 40 fokban is talpig öltönyben öltözni, most kiderülhet a titkuk. A természetes anyagok, amik az anyag tulajdonságai, és a szövésük által engedik át a levegőt a szálaik között, ezzel mentve meg minket a legnagyobb hőségben. A pamut egy jó választás, a lenvászon pedig a legjobb.

 

3, Kerülni a színeket

Egy másik nagy probléma, amit sokan elkövetnek, az a színek kerülése az öltözködésben. Ezzel akkor van főleg probléma, ha az illető talpig feketébe öltözködik, ami nem tesz túl jót neki. Ugyanis a fekete jobban beszívja a hőt, aminek hála az illető jobban fog izzadni, mint azt kellene. Érdemesebb világosabb színeket használni a nyári öltözködéskor. A fehér az egyik legjobb, de a világostól a normál árnyalatú színekig bármi szóba jöhet. A sötétebb színeket pedig tegyük el télire.

Kerülni a színeket

4, Túl sokat mutatni

Nyáron a villamoson közlekedve sokszor túl sokat látunk abból, amit nem szeretnénk látni. Ez felfogható a melegnek, vagy a már fent felsorolt okok egyikének létrejöttéről, ami miatt az illető egy kényelmesebb és szellősebb ruhadarabot választott. Vannak helyzetek, mikor nem baj ha valakin mély gombolás van, alvós trikóban van, vagy esetleg nincs rajta semmi, csak a vállára van dobva a felsője, de egy hétköznapi munkanap vagy a tömegközlekedés nem az az alkalom, ahol így illik öltözködni. Ezért fontos mindig figyelni másokra is, hogy ne sértsük meg őket a látányukkal.

Túl sokat mutatni

5, Túl kötötten öltözködni

Egy másik véglet, a kötött öltözködés. A nyári ruhatárunknak különböznie kell a téli ruhatárunktól. Lehet, hogy adott ruhadarabok a mi stílusunk részét képezik, de ha azok nem támogatják a meleg időjárást, azzal csak magunknak ártunk. Nyáron ajánlott lazábbnak lenni, lazítani a nyakkendőn és felhajtani az ingujjat, mert ha nem így teszünk, az sok kényelmetlen pillanatot fog szülni.

Túl kötötten öltözködni

Jó példa

Ne csak a rosszról, hanem a jóról is essen szó ebben a cikkben. A jó megjelenés valahogy így hangozhat: Olyan ruha, amiben jól nézel ki, jól érzed magad benne, és szívesen hordod a legnagyobb melegben is. Ha ez a három dolog egyszerre valósul meg, megtaláltad az ideális nyári ruhádat.

Forrás

Hasonló cikkek:

5 öltözködési szabály, amire fittyet hánynak az Olasz macsók

Rövid ujjú ing létjogosultsága a férfi ruhatárban

Dress Code Férfiaknak: Ultra Casualtól a Black Tie-ig. [Útmutató]

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

 

Nyári ruha bakik, amiket nem szabad elkövetned” bejegyzéshez 2ozzászólás

Hozzászólás