Slim és Skinny fit – metroszexualitás vagy férfiasság?

A mai blogtémában a slim (vékonyított) és a skinny (testhez simuló) ruhák lesznek terítéken. Honnan ered, hogy teshez simuló ruhát hordanak férfitársaink, kiknek jó őket hordani, és mikre figyelj, ha ilyen ruhákkal frissítenéd a ruhatáradat.

 

Nem túl szűk?

12.13. században Közép-Európában férfiharisnyaként a comb felett az alsónadrág szerepét betöltő kelmetekercshez (berche) rögzítve viselték, 1500 táján ebből alakult ki az a ruhadarab, amit a harisnyanadrág ősének tekinthetünk. A nemesek a 14. században kezdtek harisnyát hordani, ez akkor selyemből készült.

928001ee06175d0bba969c3293e6de9a
Enter a caption

Kinek jó?

Míg a slim fit ruhák széles körben hordhatóak úgy, hogy jól is áll gazdájuknak, addig a skinny fit sokkal kevesebb embernek áll előnyösen. Slim fit ruha mindenkinek jól áll, akinek nem nagy a hasa. Ugyanis a pocakosabb embereknél inkább a pálcikalábak hatását kelti.

A skinny fit ruhák pedig csak a legvékonyabbaknak állnak jól. Ugyanis ha valaki izmos, vagy esetleg húsos a lába, sokkal valószínűbben fog lánynak tűnni, mintsem férfinak. Gondolom, te sem akarsz olyan lenni, mint a duci lányok a feszülős cicanacikban. De ha te vékony vagy, akkor lehet jobb választás egy skinny farmer, mint egy slim.

bce962e91ec1e7e4ba17266755313c96
Enter a caption

Csak ezt ne!

Na, itt jön az a rész, amit mi férfi szemmel nem sokszor látunk, maximum a hölgyek, de ők nagyon. Sok srác szokta elkövetni a hibát, hogy a relatíve nagyobb felsőtestükhöz képest vékonyabb a lábuk, és ugye a feszes gatya “menőbb”.  Egy L-es felsőtestű férfi egy M-es skinny nadrágban előhozza az előbb említett pálcikalábak hatást. A másik kerülendő ruha viselése pedig a nagyon szűk ing. Szálkás srácok tudják úgy viselni, hogy jól álljon. De senki más nem. Erre szerint elég példával jár ez a kép:

740328-alastair-lynch

 

Szerintem ezek is érdekelni fognak:

5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt bőrdzsekit veszel!

Hogyan legyél stílusos télen is?

FACEBOOK LOGo

Ha pedig tetszett a cikk, és olvasnál még több ilyen tartalmat, kövess be facebookon is!

Borítókép linkje                                                               Üdv: Kovács Péter

Slim és Skinny fit – metroszexualitás vagy férfiasság?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás