Tökéletes fotó? – Hogyan lehet minden rólad készült kép jó?

Ez a cikk, egy érdekes témáról fog szólni. Arról, hogy hogyan tudsz még jobban kinézni, a rólad készült képeken. A mai modern korban szinte már bűnnek számít, ha valaki nem tud jól pózolni a róla készült képeken, legyen az egy csoportkép, vagy egy róla megjelölt kép facebookon.

 

1, Találd meg a pózt

Találd meg azt a pózt, ami téged jellemez, és amit szívesen felveszel, mikor készül róla a kép. Ez egy biztos pont lehet számodra, bármilyen helyzetben, mivel csak fel kell venned az adott pózt, és máris tudod, hogy jó lesz a rólad készült kép. De ezt csak úgy tudod kifejleszteni, ha megfigyeled magadon, hogy melyik oldalad néz ki jobban, melyik beállításban tűnsz vékonyabbnak, esetleg melyikbe nem tűnsz annak, hogy azt elkerülhesd.

@magic_fox

2, Arcjáték

Hasonló, mint a testednél, az arcodnál is meg kell találnod azt a pózt, ami neked kényelmes, és jól is néz ki a képeken. Egy mosolygás, vagy egy vidám érzelmekkel teli arc sokkal jobban mutat, és értékesebbé is teszi a rólad készült képet. A lényeg, hogy olyan arcot válassz, amilyennek érzed magad általában, és azt mutasd ki, így természetesnek fog hatni.

3, Fények

A fények az alap, mert fontos a jó képek elkészítéséhez. Megmutassam? Menj egy szobába, ahol van egy nagyobb ablak és bejön a napfény, majd állj szembe az ablakkal, és csinálj egy selfie-t. Aztán fordulj meg háttal az ablaknak, és úgy is csinálj egy selfie-t. Garantálhatom neked, hogy amit az ablakkal szemben készítettél, az ezerszer jobb lett, mint amit háttal készítettél a fénnyel. Ez így van bármilyen kép készítésekor, ha jó fotót szeretnél csinálni, mindig keresd meg a fényt, és úgy állj, hogy az rád világítson.

actor-adult-black-and-white-910222.jpg

4, A harmadolás szabálya

Fotósok, művészek előszeretettel alkalmazzák ezt a technikát. A lényege az, hogy függőlegesen és vízszintesen is elvágjuk a képet harmadba, és az így kapott vonalak pontjai (ahol összeérnek) lesznek azok, amik a legjobban vonzzák az emberek figyelmét. Szóval, ha lehet, ne a kép középpontjába állj, hanem valamelyik harmadon, hogy még izgalmasabb lehessen a rólad készült fotó.

Forrás

5, Pozitúra

Az, ha ki vagy húzva, vagy ha nem vagy kihúzva egy képen, nagyon szembetűnő tud lenni. De van egy egyszerű mód ennek a hibának az elkerülésére, az, hogy hátra húzod a vállaid és le engeded őket. Ez által a nyakad is kiegyenesedik, és a vállaid is szélesebbnek tűnnek.

adult-aged-blur-834863.jpg

Hasonló cikkek:

Hogyan légy személyiség? Mi az, ami egyedivé tesz?

Buli ruhák! Hogyan öltözz jól, mikor partizni mész?

10 Tetoválás hiba, amit tudnod kell, hogy elkerülhesd a hülye tetkókat!

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Tökéletes fotó? – Hogyan lehet minden rólad készült kép jó?” bejegyzéshez 3ozzászólás

Hozzászólás