Légy az első benyomás mestere! Mikre figyelj, ha jó első benyomást szeretnél?

A rólunk alkotott első benyomás mindössze 10 másodperc alatt alakul ki. Ez azt jelenti, hogyha valaki új emberrel találkozol, egy 10 másodperces megfigyelés után ki tud alakítani rólad egy képet, és ez a kép lesz, az első benyomásod.

 

 

Jó dolog ez?

Önmagad és a személyiséged eladása fontos, és ennek a legnagyobb befolyásoló tényezője az első benyomás. Ha rossz véleményt alkotnak rólad, akkor azt nagyon nehéz megváltoztatni, fordítva pedig, ha jó véleménnyel vannak rólad, könnyen megkaphatod a kitűzött állást, a kiszemelt lányt, vagy a megérdemelt bizalmat.

bracelets-cap-door-886285

Jelenj meg

“Öltözz szenvedéllyel”, valahogy így tudnám leírni az öltözködés részét. Az öltöny, mint ruhadarab jelzi a legmagasabb státuszt az emberek számára. Viszont láttunk már olyan embereket, akik öltönyben sem tudnak megjelenni. Ezért a tanácsom az, hogy azt viseld, amit szeretsz. Nem akarom ráderőltetni a nyakkendő hordását, vagy a szakadt farmer viselését, mivel úgy is abban fogod a legjobban érezni magad, amit élvezettel hordasz. Ez pedig jó irányba billenti el az első benyomásod.

adult-bench-fashion-145803

Testbeszéd

A második alapköve a jó benyomásnak, a határozott testbeszéd. A karba tett kéz nem fogja ezt elősegíteni, amíg egy mosoly, a határozott szemkontaktus, vagy egy férfias kézfogás segít jobb irányba billenteni az első benyomást rólad. Ha ezek az alapvető non-verbális kommunikációs cselekvések hiányoznak, akkor az esélyed is nagyot esnek, ezért figyelj arra, hogy bizonyos dolgokat hogyan teszel meg.

blur-blurred-background-bokeh-730229

Hogyan beszélsz

Lehet, hogy valakinek jó a megjelenése, és a testbeszéde is kiváló, de ha nem tud érthetően beszélni, akkor lőttek a jó benyomásának. Ühüm..Ja..Tesó.. és ezekhez hasonló szavak nem fogják elősegíteni a jó benyomást rólad. A töltelékszavak helyett inkább teljes értékű, határozott szavakat használj, mint az igen, értettem, vagy a rendben. Persze, először ez nem lesz könnyű, de ha tudatosan odafigyelsz erre, akkor egy idő után már észre se fogod venni, hogy milyen jó irányba változtál.

blur-boy-casual-428333

Érdeklődj

Érdeklődés alatt az “aktív figyelést” értem. Ez azt jelenti, hogyha valaki beszél hozzád, akkor te figyelsz rá és megérted. Láttál már olyat, hogy valakihez beszélnek, ő pedig csak a telefonját nyomkodta, majd a végén bólogatott? Vagy olyat, hogy valakinek elmondtak valamit, majd ő bólogatott és az ellenkezőjét csinálta meg? Ezek az emberek nem figyeltek igazán, ezzel pedig csökkent a bizalom, amit a másik érzett irántuk. Ezért mikor beszélnek hozzád ne figyelj a külső zavaró tényezőkre, hanem csak arra figyelj, aki beszél hozzád.

 

Ha az első benyomás mestere akarsz lenni, akkor meg kell ismerned önmagad. Tudnod kell, hogy mit viselsz szívesen, mik azok a dolgok, amikben fejlődnöd kell, és érdeklődnöd kell mások iránt. Hosszú tanulásnak állsz elébe, de jó helyen vagy.

 

 

Hasonló cikkek:

Milyen egy alfahím? 7 tulajdonság, ami megtalálható egy alfa férfiben!

Önbizalom növelés könnyedén! 10 egyszerű önbizalom növelő technika.

Felesleges férfi félelmek, amiket a nők utálnak!

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, akkor kövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Légy az első benyomás mestere! Mikre figyelj, ha jó első benyomást szeretnél?” bejegyzéshez 5ozzászólás

Hozzászólás