A 6 jele annak, hogy gyerekes vagy, és fel kéne már nőnöd!

Fiatalon az ember tesz olyan dolgokat, amiket bizony később megbánthat. Hasonlóképpen lehet ez a viselkedésünkkel, mert bizony utólag végig gondolva sokkal jobban is kijöhettünk volna egy-egy helyzetben, ha normálisan viselkedünk. Ezért leírtam a gyerekes viselkedés jellemezőit, amikkel érdemes lehet tisztában lenned.

 

Minden vitát megnyerni

Mi jellemző legjobban a gyerekes jellemre? Ha meg akarja nyerni az összes vitát. Legyen az egy testvéri viaskodás, vagy egy komolyabb téma, a végeredmény mindig az lesz, hogy győzedelmeskedni akar. Ha ész érvekkel nem megy, jön az erőszak, a kiabálás, és a többi gyerekes konfliktuskezelési módszer.

argument-fight-girl-984953

Semmi se jó

Egész életükben úgy viselkednek, mint a tinédzserek. Szar az iskola, utálja a munkáját, unja az életét, a párkapcsolata egy szar, minden rossz. Mindenen problémázik, de a megoldásokat már nem keresi meg. Míg egy érett viselkedésű ember tudja, hogy nem tökéletes az élete, és vannak problémái, amik miatt nem sír egész életében, hanem megoldja őket. Elégedettek azzal, amit eddig elértek, és nem azon rimánkodnak, amilyük még nincsen.

 

Könnyen költekeznek

Fiatalon az ember sokszor amit megkeres, azt könnyedén el is költi ruhákra, bulizásra, és egyéb jóságokra. Ezzel addig nincs baj, amíg az illető el nem ér odáig, hogy kéne vennie egy jobb autót, vagy élete első házát, és bizony a nulláról sokkal nehezebb elérni valamit, mint egy félretett tartalékból. Ezzel ellentétben a felelősségteljes emberek kialakítják a költekezési, és félretételi szokásaikat, aminek hála könnyebbé, és tervezhetőbbé teszik az életüket.

bank-banking-blue-50987

Mindenkitől elnézést kérnek

Fiatalon az ember mindenkinek meg akar felelni. Legyen az egy ismerőse, vagy egy idegen, mindig azt szeretné, ha kedvelnék őt. Ezzel szembe egy érett gondolkodású embert nem befolyásol más véleménye, mivel tudja, hogy azt csinálja, amit szeretne csinálni, és mindig lesznek olyanok, akiknek ez nem tetszik.

 

Reaktív vs. Problémamegoldó

Ahogy az ember felnő, szembe kell néznie a valósággal. Legyen az egy szakítás, mérgező barátok, munkahelyi stressz. A legtöbb ember, mikor egy problémával kerül szembe, idegeskedni kezd, vitatkozik, és minden egyéb dolgot csinál, ami nem oldja meg a bajt. Szemben az érett felnőttek felkészülnek a váratlan eseményekre, és ha ne adj isten baj történne, akkor is higgadtan mérlegelik a döntéseiket.

blurred-background-cellphone-coffee-842554

Mindig kifogásokat keresel

Azért nem tudok edzeni menni, mert fúj a szél, azért vagyok szegény, mert ilyen családba születtem, azért nincs stílusom, mert nincs pénzem. Ne szórakozzunk már, a te életedet te tudod irányítani, és az nem megoldás, ha feladod és várod a szerencsét. Sose azt figyeld, hogy mivel kezdted az életed, hanem arra tedd a figyelmed, amivé akarod alakítani. Te is tudod, hogyha elérsz egy célt, az sokkal értékesebb, mintha csak odatolták volna eléd.

depression-2912424_1280

Hasonló cikkek:

Légy az első benyomás mestere! Mikre figyelj, ha jó első benyomást szeretnél?

Hogyan legyél helyesebb, ha “csúnya” vagy?

Önbizalom növelés könnyedén! 10 egyszerű önbizalom növelő technika.

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakat, kövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

 

A 6 jele annak, hogy gyerekes vagy, és fel kéne már nőnöd!” bejegyzéshez 2ozzászólás

Hozzászólás