Hogyan érdemes ruhát venni?

Ahhoz, hogy mindig a lehető legjobb döntést tudd meghozni, legyen szó a helyes színek és fazonok kiválasztásától, egészen a vásárlás végén lévő fizetésig, tudnod kell pontosan azt, hogy mit-miért teszel. A kontroll az, ami kordában tartja a felesleges költekezést, és hosszútávon hozzájárul önmagad, és a környezet jólétéhez is.

 

Ne menjünk ennyire előre..

 

Kezdjük ott, hogy te épp ruhavásárláson töröd a fejed. Jó. Mi az, amit szívesen vennél? Tudod e hordani, a többi ruhadaraboddal együtt? Meg tudod e fizetni -avagy nem kell személyi kölcsönt felvenned érte-? Nem utolsó sorban pedig mit láttál, ami miatt meg akarod venni, mi volt a motivációd?

 

Az első kérdésre, hogy mit vennél, arra gondolom már meg is van a válasz. Ha nincs meg, hogy mit szeretnél venni, csak vásárolni, és nézelődni szeretnél, akkor ajánlom inkább, hogy olvas könyvet kikapcsolódás képp.

apparel-attire-blur-994517.jpg

Tudod e hordani a többivel?

 

Sarkalatos pont, ahol bizony a legtöbb nő elbukik. 2 fajta gardrób létezik, van amelyik egy külön szobát foglal el, mert annyi ruhája van az illetőnek, és van az, amelyik egyszerűbb, és mégis rengeteg lehetőséget rejt magában. Ha olvastál már tőlem, tudod, hogy én az utóbbi híve vagyok, ezért ezt a részét fogom inkább szemügyre venni.

blurred-background-business-cafe-1125028

Ha sok ruhád van, valamivel csak fel tudod venni amivel szemezel, ha pedig kevés, akkor pontosan tudnod kell, hogy mivel tudod felvenni. Mondok egy példát; Ha szeretnél egy piros pólót venni, akkor végig kell gondolnod, hogy mivel tudod felvenni, mik azok a nadrágok, pulóverek, cipők és kabátok, amikhez passzol ez a szín.

 

Meg tudod e fizetni?

 

Ahogy telik az idő, az ember fizetésének egyre kisebb részét költi öltözködésre, viszont egyre több ruhadarabot vásárol, amiket aztán hamar el is használ. Tartja a mondás, hogy jót venni csak jó áron szabad. Nem szabad bedölni a nagy márkák reklámjainak, mert lehet, hogy nem mindig mondanak igazat. Mielőtt ruhát vásárolsz, nézd meg az anyag összetételét, tapintsd meg, nyújtsd meg kicsit, és képzeld el azt, hogy mennyire fogja bírni a mindennapos igénybevételt.

air-force-apparel-casual-1389449

Ha megvetted a ruhadarabot, amit szerettél volna, ajánlom, hogy 30 napon belül annyiszor viseld (persze, közben mosd is ki), ahányszor csak tudod. Mivel a legtöbb ruha sokszor pár(!) mosást bír csak ki, és már nem olyan lesz a tartása. Ha ezzel 30 napon belül szembesülsz, akkor a vásárlói jogszabályoknak hála, vissza kell venniük a terméket, és vissza kell adniuk a pénzed.

 

Mi motivál?

 

Teljesen más annak az embernek a motivációja, aki meglátta a notino reklámot, és annak, aki végigjárta a parfümériákat, és végül az ott található terméket vette meg. Ha tényleg olyan ruhát szeretnél, amire később is büszkén tekintesz, akkor ne hagyd, hogy a reklámok eltántorítsanak. Az a fajta marketing motiváció, ami működik, nem az élményeket, hanem a fogyasztást veszik alapul. Ezek szerint ha veszel ruhát, mert jól nézett ki a reklámban, nem örülni fogsz neki, hanem a céget gyarapítod, mert jövőhéten másik reklám lesz, aztán egy következő, és máris nem fogod azt érezni, hogy milyen trendi vagy. Kivéve, ha azokat is megveszed.

architecture-buildings-business-331990.jpg

 

 

 

Gondolj inkább magadra. Lehet motiváció a minőségre való törekvés, a stílusod kialakítása, lehet azért is, mert egy sztáron megtetszett egy filmben és pont van hozzá passzoló cipőd. De akár az is lehet, hogy a kisiparos bácsit akarod támogatni, vagy épp a fenntartható divatot. Tőled függ. A lényeg, hogy csakis tőled függjön, és ne mástól.

 

További jó vásárlást kívánok!

 

Hasonló cikkek:

Milyen Férfi hajstílust válassz a személyiségedhez?

Fast Fashion. Itt a vég?

Férfi Divat 2018 Ősz-Tél

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Üdv: Kovács Péter

Hogyan érdemes ruhát venni?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás