Férfi Öv használata és fajtái, avagy mitől lesz jó egy öv?

Férfi Öv használata és fajtái, avagy mitől lesz jó egy öv?

Mitől lesz jó egy Férfi Öv? Mi befolyásolja azt, hogy tartós lesz, ellenálló, és hű társ a ruhatárunkban is? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, és persze arra is, hogy hová tartanak a jövő övei. Szóval, jöhet a Férfi Öv használata és fajtái!

Férfi Övek fajtái

Férfi Övvel kapcsolatos tévedések

Övet hordunk. Van, aki minden nap, és van aki alkalom adtán. Ez függ a nadrág méretétől is, és attól, hogy mi számunkra a kényelmes. Viszont, úgy mint a többi ruhadarabot, úgy az övet sem szabad elhanyagolni, ha a viseléséről van szó.

 

Hiba #1: Öv és nadrágtartó viselése

A Férfi övet tilos nadrágtartóval hordani. Mivel mindkét eszköz egyazon cél érdekében jött létre, tehát mondhatjuk feleslegesnek is. Sokszor sajnos mégis az utca képét adja ez a látvány, de mint tudjuk, az ember fejlődésre képes lény, így nem követi el ugyan azokat a hibákat, sokszor. Ha nadrágtartót szeretnél viselni, viselj azt, ha pedig övet, akkor azt. A döntés a te kezedben van, és választani is csak egyet tudsz.

 

Öv és nadrágtartó viselése
Forrás

 

Ha érdekel a nadrágtartó viselése, erről írtam már korábban egy cikket. Katt ide

 

Hiba #2: Ragaszkodás a szakadt övhöz

Ez a hiba még talán sűrűbben is látható, mikor az illetőről már leszakad az öv, de még akkor is próbálja viselni, mert miért ne. Ebből a mondatból talán az utolsó szót érdemes megyjegyezni, hogy ne. Nem tesz jót ez az övnek, a viselőjének (hisz bármikor elszakadhat a legkényelmetlenebb szituációban), és magának a környezetnek sem látvány szempontjából.

Ragaszkodás a szakadt övhöz
Forrás

Hiba #3: Nem kilyukasztani ott, ahol kellene

Vagy nem elfogadni azt, hogy az illető hízik. Sokunkkal előfordult már, hogy hírtelen (vagy lassan, de észrevétlenül) felszedtünk, vagy pont leadtunk egy pár centit. Ez a Férfi Öv viselésekor kényelmetlen, hisz a lyukak átalában 2-3 (akár 4!) centinként helyezkednek el, ami vagy pont jó, vagy nem. Így a viselője válaszút előtt áll. Vagy hagyja az eddigi lyukat, és sűrűbben húzza fel a nadrágját, vagy pedig eggyel szűkebbre veszi, amitől pedig a levegőt lesz nehezebb kapkodnia.

 

Most, hogy tisztázuk a legnagyobb hibákat, érdemes kitérni pár kritériumra, amik igazán jóvá teszik a Férfi Öv használatát, és alternatívát is nyújtanak a klasszikus övvel szemben.

 

A minőségi Férfi Öv alapja

Mi férfiak minél tovább szeretnénk élvezni övünk viselését. Ez természetes, viszont sokszor nem tudjuk, hogy pontosan mit érthetünk minőség alatt. Sok divat üzletben régebben csak 100% polyészter övet lehetett kapni, ami nem a tartósságáról híresült el. Azóta már náluk is lehet kapni az úgynevezett genuine leather övet, ami a valódi bőrt jelenti. Ez a klasszikus bőrt jelenti, ami tartósabb, mint a polyészter, és a legtöbb helyen kapható. Árban a duplája a polyészternek, viszont nem nagy öszegekről beszélünk, így érdemesebb lehet befektetni egy tartósabb darabba.

A minőségi Férfi Öv alapja

Férfi Övek fajtái

 

Klasszikus öv

A klasszikus férfi öv, amit legtöbben viselnek. Ha jó anyagból készül, akkor bizony tartós darab. Például egyes marhabőr övek a második világháború óta ugyan úgy teszik a dolgukat. Egyetlen rossz tulajdonsága az, hogy méret változásakor a megfelelő tartás érdekében újabb lyukat kell rá lyukasztani, ami többszöri alkalom esetében nem éppen a legimpozánsabb látványt nyújtja.

Klasszikus öv

Racsnis öv

Egyre nagyobb a racsnis övek térhódítása, hisz pont a klasszikus öv problémáját tudják megoldani. Ezek az automata övek nem lyukba, hanem a racsniba akadnak bele, amik fél centinként helyezkednek el. Illetve ha viselőjének éppen más hangulata van, könnyen le tudja venni a csatott és át tudja cserélni egy másikra. Itthon még nem sok helyen kaphatóak ilyen övek, öltöny üzletekben vagy neten a budapestbelt oldalán érdemes szétnézni.

Racsnis öv Budapestbelt
Forrás

Gumis öv

A gumis öveket talán többen ismerik, mint a racsnisakat. Az öv alapja egy gumis anyag, amibe bárhol bele tud kapni az öv foga, így nem csak erős tartást, hanem strapabírást is tud nyújtani. Kényelem szempontjából ez a legjobb, de sajnos a megjelenésünket komolytalanná teszi. Ezért csak akkor ajánlom, ha nem látszik az öv, vagy ha tényleg ez az utolsó lehetőség öv viselésekor.

Gumis öv

Ez volt a Férfi Öv használata és fajtáiról szóló cikk. Neked melyik a kedvenc fajta öved, és miért?

 

Hasonló cikkek:

“A stílus maga az ember!” Hogyan legyen a te személyiséged a stílusod?

Nadrágtartó Viselése és kiválasztása [Útmutató]

A Férfi Öv Viselése az öltözködéseben [Útmutató]

FACEBOOK LOGo

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

Férfi Öv használata és fajtái, avagy mitől lesz jó egy öv?” bejegyzéshez 3ozzászólás

Hozzászólás