Zakó viselése nyakkendő nélkül [Útmutató]

Zakó viselése nyakkendő nélkül [Útmutató]

Sokszor elegánsabb alkalomkor megkövetelik a kiöltözést, de a nyakkendő viselését már nem annyira. Ezzel tudunk lazítani a szabályokon, így számunkra kényelmesebbé téve az ing viselését. De hogyan is tudjuk megfelelően viselni az ingünket zakóval, nyakkendő nélkül?

 

Nyakkendő nélkül?

Az utóbbi években elhíresült a nyakkenő nélküli elegáns öltözködés. Ebben az öltözködési formában a zakó, és az ing a hangsúlyos, amivel viszont körültekintően kell bánni, hisz minél kevesebb a ruhadarab, annál jobban kell figyelni a kiválasztásukra.

Nyakkendő nélkül
Forrás

Ez a fajta öltözködés nem minden alkalomkor megfelelő viselet. Lehet, hogy egy esti buliba ideális választás, de egy black tie megjelenésre már az alulöltözöttséget képviseli. De beszéljünk a jó oldalairól is ennek a stílusnak, mivel jó választás a hétköznapokhoz, hisz bármikor könnyen viselhető, és egy nyakkendő felvételével egy újabb elegáns szintre lehet vele lépni.

 

Ezekre figyelj, ha nyakkendő nélkül hordod

A méret itt is kulcsfontosságú. Természetesen a bő zakó viselése nem szép. Így hiába jó az ing, és hiába áll jól. Egy megfelelő méretű zakó adja az outfit felét, így nem érdemes vele félranyúlni. A zakó mellett az ing mérete is kiemelten fontos. Sokszor sajnos a konfekció ipar által vásárolt ingek nem mindannyiunknak megfelelő, ezért kompromisszum képesen bevállalunk 1-2 plusz centit a váll, és a mellkas területén. Ezzel nincs baj kivéve akkor, ha ez a bőség látható, és ekkor zakó viselése mellett a mellkas részen különböző “bőség csíkok” jelennek meg. Ezek azért jönnek elő, mert a zakó testhez illeszkedő fazonú, és az ing anyagával együtt mozogva kiszorítja a felesleges anyagot, ami a mellkas tájékán ül ki.

Ezekre figyelj, ha nyakkendő nélkül hordod

Másik véglet, a túl szűk

Természetesen ahol bőség van, ott szűkösség is. Ezt sajnos szokszor lehet látni az insta öltönyös képeken, mikor az illetőnek mélyen van kigombolva az ingje. Ha a mellkason szűk az ing, akkor feszül a gomb, ami kifejezetten rosz látványt nyújt. Erre jó megoldás az, ha lejjebb van gombolva az ing, de sajnos az se a legjobb választás, ha már túl szűk az ing. Ilyenkor a mellszőrzet teljes méretében látható, és az ing is felvesz egy ívelt alakot. Ez az alak azért alakul ki, mert annyira nem lehet begombolni az inget, hogy az a rész jobban kinyílik, míg az alatta lévő gomb begomolva marad.

ing méretei
Forrás

A kiegészítők szerepe

Ez a fajta nyakkendő nélküli megjelenés sokszor unalmas tud lenni. Üres, mintáktól mentesen (és sajnos sokszor színek nélkül is) nem tud túl érdekfeszítővé válni. Ilyenkor lehet jó megoldás frissességet belevinni az öltözködésbe. Persze szóba jöhet ilynekor egy mintás zakó, vagy egy mintás ing, de ha éppen nem akarunk ennyit költeni, akkor apróbb kiegészítőkkel már fel lehet dobni az összképet. Lehet az egy harmónikusan illeszkedő díszzsebkendő, vagy egy mintás hózentróger, ami néha kivillanva mutatja meg az igazi stílust.

kiegészítők

Ing gombolása

Érdemes eldönteni az ing gombolását is, ha nyakkendő nélkül van az ember. Teljesen begombolva nem viselhető az ing, mivel a legfelső gombot nyakkedő gombnak hívják, amit nyakkendő viselése esetén kell begombolni. Néha lehet látni celebeket, hogy begombolva viselik, de ez maximum jó buli, mintsem esztétikus.

 

Egy gomb esetén a megjelenés elegánsabb lesz. Sokszor viselik pulóverrel, vagy mellénnyel pont a letisztult eleganciája miatt.

Ing gombolása
Forrás

Két gomb kigombolásakor már megvillan egy kisebb mellkasszőr, így azok akiknek jól áll, kevesebben lesznek. A három gombhoz képest ez még mindig egy visszafogottabb verzió, így ajánlott annak aki nem kedveli az egy gombos verziót, de nem akar 3 gomb mélyre menni se.

 

A három gomb kigombolása esetén ténylegesen sok minden fog látszódni. Ez a mély dekoltázs a mellkas alsó szakaszáig tart, így tényleg csak laza alkalmakkor ajánlott viselni, mikor belefér a macsóság.

három gomb kigombolása
Forrás

Hasonló cikkek:

Hogyan lett Jared Letoból Jézus, és mi köze ehhez a Guccinak?

Öltöny árak és fajták

Dress Code Férfiaknak: Ultra Casualtól a Black Tie-ig. [Útmutató]

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

Zakó viselése nyakkendő nélkül [Útmutató]” bejegyzéshez 4ozzászólás

Hozzászólás