Mit tanított Karl Lagerfeld az ikonikus stílusról?

Mit tanított Karl Lagerfeld az ikonikus stílusról?

Ha azt kérdezik, hogy kinek volt lófarokba fogott haja, magas nyakú ingje és fekete nyakkendője, csak egy név ugorhat be. Nem másé, mint a világhíres Karl Lagerfeld divattervezőé, aki nem csak a divatházak neve alatt mutatta meg a legkreatívabb kollekciókat, hanem maga volt a stílus.

 

Mint tudjuk, senki se úgy ébred egy napon, hogy hírtelen ő lesz a legegyedibb és legstílusosabb ember akit csak el tudunk képzelni. Ehhez több év kemény önismeretre és rengeteg próbálkozásra van szükség, míg kialakul a saját megjelenésünk, ami tükrözi a belső értékeinket is. Legtöbbször a stílust az öltönyök viselésével hozzák párhuzamba, pedig ez nem a ruha milyenségétől alakul ki, hanem az egyediségtől. Ezt Lagerfeld is tudhatta, hisz egyszerű színekkel, mint a fekete és a fehér egy olyan egyedi védjegyet tudott létrehozni, amit senki más.

 

Karl Lagerfeld egyedisége

Minden ember más, ez igaz a belsőre, a külsőre viszont szívesen utánozunk másokat. Ez erősíti az hovatartozás szellemét, viszont feladjuk cserébe a megkülönböztethetőségünket a többi embertől. Vannak olyan lázadó szellemek, akik mindig is a saját irányukba jártak mások véleményét a hátul mögött hagyva. Ilyen vot Lagerfeld is, aki több egyedi stílusjegyet is magáévá tett, ezzel pedig könnyedén bele tudott égni mások emlékezetébe.

Karl Lagerfeld egyedisége
Forrás

A stílusjegyek

Nincs új a nap alatt, így ha például mi akarunk lenni a “fehér inges srácok”, vagy a “mindig zakót viselők”, sajnos nem fogunk egy egyedi stílust kapni, mivel többen is ezen elvek alapján öltözködnek. Ha például Karl Lagerfeld mindig csak nyakkendőt viselt volna, mi sem tudtuk volna megkülönböztetni őt a többi nyakkendőt viselő embertől, viszont több egyedi stílusjegy alapján már kiemelkedett az átlag közül. Tehát több egyedi stílusjegy által ki lehet alakítani egy olyan képet magunkról, amit mások könnyedén megjegyeznek.

 

Stílusjegyek helyes használata

A stílusjegyekkel sűrűn találkozhatunk. Gondoljunk csak az olasz öltönyökre, vagy a német autókra. De nem csak az országoknak, hanem személyesen magunknak is van lehetőségünk egyedi védjegyet szerezni mások által. Ez a védjegy hosszútávon alakul ki, hisz Karl Lagerfeld sem mindig magas nyakú ingbe volt, neki is alakítania és tanulnia kellett, hogy magávéá tehesse ezeket a különleges jegyeket.

Stílusjegyek helyes használata
Forrás

Stílus = stílusjegyek egyvelege

Minden embernek vannak stílus jegyei. Lehet bármennyire egyszerűséget kedvelő az illető, és lehet hogy csak egyazon ruhadarabjaiból van több darab, de azok is egy-egy stílusjegyet képviselnek. A felső, a nadrág, a cipő, a táska, a kiegészítők ezek mind a személytől függő dolgok, amikre tudatosan figyelve lehet könnyedén kezelhető, és egyediséget mutató stílust kialakítani.

 

Tudatosság, egyéniség

Nem kell mindenkinek copfba fogott hajjal járnia, és minden nap nyakkendőt viselnie ahogyan Karl Lagerfeld tette. Ő egy olyan egyéniség volt, aki tudta viselni ezeket a ruhákat, és ki tudott emelkedni a többi ember közül. De nem kell mindenkinek ezt az utat követnie, hisz mindenkinek más a testhez álló. Erre nincs titkos recept, a stílusjegyek megtalálásához rengeteg próbálkozásra, és inspirációra van szükség, amik mindenkit a saját maga által kedvelt irányba vezetik.

Karl Lagerfeld
Forrás

Hasonló cikkek:

Hogyan lett Jared Letoból Jézus, és mi köze ehhez a Guccinak?

“A stílus maga az ember!” Hogyan legyen a te személyiséged a stílusod?

Jó pasik, akik tudják hogyan kell öltözködni

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

Hozzászólás