Az ideális Férfi Ing kiválasztása, és szempontjai

A megfelelő férfi ing kiválasztása, pont annyira nemes feladat, mint bármely ruhadarabé. Lehetünk bármilyen pozícióban, ami vagy megköveteli az ing viselését, vagy nem, a megfelelően kiválasztott ingre mindig is szükségünk lesz alkalom adtán. Ezért beszéljünk ezen szempontokról a cikkben.

 

A divat, mint szempont

A divat, nagyban befolyásolja a vásárlási lehetőségeinket. Természetesen vannak üzletek, ahol nem annyira mérvadó, de a legtöbb helyen bizony nem lesz túl sok választásunk a férfi ingeket illetően. A jó hír, hogy minden üzletben vannak “Basic” részlegek, amik a ruhatárunk alapjait tudják képezni divattól függetlenül. Ezzel pedig nem csak a közép, vagy felső kategóriás ingeket tudjuk megfelelően viselni, hanem bármelyik üzlet kínálatából tudunk válogatni.

Férfi Ing kiválasztása

Viszont ez a divat amennyire jó tud lenni, annyira ellenünk is tud fordulni. Ha például egy olyan fazonú inget szerenénk vásárolni, ami épp nincsen “trendben”, akkor sokkal nehezebbé válik a feladatunk, hogy megtaláljuk azt.

 

Az ideális méret

A méret kiválasztása személy függő. Persze, mondhatjuk azt, hogy ha már túl bő a férfi ing az nem jó, de a túl bő mindenkinél mást jelent. Van akinél 1-2 centi már bőséget jelent, míg másnál több centi kell ahhoz, hogy számára kényelmes lehesen az inget viselni. Természetesen a szabály ezzel kapcsolatban az, hogy pont megfelelő méretű legyen az ing. A gombok ne feszüljenek viseléskor, és tudjuk benne rendesen mozogni, illetve ne is legyen túl bő, hisz a többlet anyag rontja a megjelenésünket.

Az ideális méret

Meleg időben

A Férfi Ingen sokszor megjelennek izzadásfoltok, mikor nyáron kell viselnünk azt. Sokan alá vesznek külön erre a célra készült pólót, hogy felszívja a test nedveket, hogy az ingre már ne üljön ki izzadtság. Ez egy fajta megoldása a problémának, viszont van egy másik verzió, ami barátibb a réteges öltözködésénél nyáron. Ha az ing 100% pamutból, vagy lenből készült, akkor megfelelően fog szellőzni nyáron, és nem lesz elviselhetetlen a viselése, illetve a plusz réteg “alápólót” is meg lehet spórolni.

Meleg időben

Másik ilyen szempont, amire van ráhatásunk, az a túlságosan testhez simuló fazonok. Természetesen ha valakinek ez a stílusa, és számára fontos, hogy illeszkedjen a vonalaihoz a ruhadarab, akkor számára ez nem lehetőség, viszont az egy tény, hogyha az adott ruhadarab nem dörzsöli a testet, hanem lazábban, kicsit lezserebben van viselve, sokkal jobb szellőzést tud biztosítani a nyári kánikula ellen.

 

A műszál, mint probléma

A műszálas, vagy kevert szálas ingeket sűrűn árusítják akár “vasalás könnyített”, vagy “vasalásmentes” ruhadarabként. A polyészter keverék másabb hatással van ránk, mint egy zakó esetében. A zakó nem simul a bőrhöz, míg az ing igen, és ezért sokszor kényelmetlenebb is viselni egy műanyag inget. Ha az ing 100% polyészterből készült, akkor az teljesen bent tartja a hőt, és nem engedi ki. Nem mellesleg ki tud fényesedni ellenben a természetes ingekkel. Ha keverék anyagról beszélünk, ott is visszafogja ezt a szellőztető hatását. De nem csak a rossz oldalát megemlítve, a polyészter ingek olcsóbbak pamut társaiknál, és ha valaki nem izzadós fajta, és tudja kényelmesen viselni, akkor sztrapabíróbb választás lehet számára természetes társainál.

A műszál, mint probléma

Hasonló cikkek:

Rövid ujjú ing létjogosultsága a férfi ruhatárban

Dress Code Férfiaknak: Ultra Casualtól a Black Tie-ig. [Útmutató]

Jó pasik, akik tudják hogyan kell öltözködni

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

Az ideális Férfi Ing kiválasztása, és szempontjai” bejegyzéshez 5ozzászólás

  1. Nem tudom, én el tudom viselni a pólót az ing alatt, sőt akkor tudom igazán elviselni a hőséget. Pedig inkább korpulensnek vagyok nevezhető mintsem slimfitnek.
    A vasaláskönnyített meg egy nagy kamu. A vasalót ugyanúgy végig kell húzni rajta, mint a rendes ingen. Persze van akit nem zavar, ha nem tökéletesen vasalt az ingje, én még keményíteni is szoktam. Van persze az a gyűrődés, pontosabban a vasalás utáni hajtogatás nyoma, ami kifejezetten elegánssá tesz az inget.
    Néhány alapszabály, amit férfi kollégáimnak el szoktam mondani.
    1. A felső gombot nem gomboljuk ki, ha rajtunk van a zakó, s a nyakkendőt sem oldjuk meg.
    2. Ha levesszük a zakót, miután engedélyt kértünk rá a társaságtól, kifejezetten a hölgyektől, akkor viszont ki kell gombolni a felső gombot, a nyakkendő meg kel lazítani, s az ujjat fel kell hajtani.

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólás