Férfi ingek, amik kötelező darabjai a stílusos ruhatárnak

Férfi ingek, amik kötelező darabjai a stílusos ruhatárnak

Az ing mindig egy ütőkártya lesz a tarsolyunkban, hiszen férfiak és nők körében is elfogadott és közkedvelt ruhadarabról van szó. Éppen ezért érdemes több variációt is a ruhatárunkban tartani, hogyha az alkalom úgy tartja, akkor se kelljen kompromisszumot kötni megjelenésünkkel kapcsolatban. Ezért ebben a cikkben beszéljünk az ingekről, és a felhasználási területükről.

 

Formális-Casual?

Mielőtt belemennénk az ingek pontos fazonjaiba és mintáiba, előbb érdemes letisztázni, hogy mit mivel és hova. Sokan az ingekre elegáns ruhadarabként tekintenek, pedig belőlük is vannak elegánsabb és nem annyira elegánsabb darabok is.

 

Formális, azaz elegáns ingek azok, amik egyszínűek, klasszikus vagy elegánsabb kézelővel rendelkeznek, anyaguk sima, esetleg anyagában mintás, és a hosszuk is hosszabb, hogy könnyebben lehessen betűrni őket.

Formális ing
Forrás

Ezzel szemben a Casual ingek hossza általában rövidebb (hiszen nem betűrésre tervezték), az anyaguk sokszor kisebb, nagyobb mintásak, kézelőjük sima gombos, az anyaguk pedig pamut, farmer, polyészter, vagy akár vászon is.

Casual ing
Forrás

1, Fehér ing

A fehér ing már csak a hagyományok miatt is kötelező darabja a ruhatárunknak. Legyen az egy esküvői meghívás, egy vizsga alkalom, vagy akár egy megjelenés ahol a dress code elegánsabb külsőt kíván meg. A fehér ing mindig jó eszköze lehet ruhatárunknak. Érdemes belőle hosszú ujjú, klasszikus kézelőjű, és pamut összetételűt választani, hogy akár a nyári melegben is viselhető legyen feltűrt ujjakkal.

Fehér ing
Forrás

2, Világos kék ing

A business megjelenés alapját képezi a világos kék ing. Magabiztosságot, férfiasságot sugall ez a szín, ezért az üzleti életben sokszor visszatérő ruhadarabról beszélünk. Nem mellesleg, a kék szín jól párosítható a több ruhadarab színével, így egy ruhatár építésekor is könnyű alapnak ígérkezik.

blue-shirt-grey-trousers-men
Forrás

3, Sötét ing

Sötét ing lehet sötétkék, bordó, sötét zöld vagy fekete is. Szülinapok ünneplése, vagy hétvégi szórakozás a barátokkal, amikor egy sötétebb ing, kigombolt felsőgombokkal alkalmasabb választásnak ígérkezik az elegánsabb társainál.

Sötét ing
Forrás

4, Mintás ing

Lehet az a minta négyzetrácsos, csíkos, vagy bármilyen nagyobb mintás is. Ezek az ingek egy kis játékot visznek az öltözködésbe, hiszen lehet őket viselni zakóval, de a színek és a minták keveréke végett már nehezebb és izgalmasabb feladatnak bizonyul egy megfelelő öltözék létrehozása.

Mintás ing
Forrás

5, Flannel ing

A flannel ing sajnos alulértékelt ruhadarab, pedig a hűvösebb napokon sokszor megfelelőbb választás, mint a többi ruhadarab. Mivel a flannelnek olyan anyag sajátossága van, ami segít bent tartani a hőt, így a hideg időben se ereszti ki a meleget, akárcsak egy pulóver. Nem mellesleg a flannel ingek különleges négyzetrácsos mintázatokkal kaphatóak, így nem csak funkcionális ruhadarab lehet a ruhatárunkban, hanem egy különleges éke is.

Flannel ing
Forrás

6, Farmer ing

A farmer nadrágot sokan szeretjük viselni, így nem meglepő ha a belőle készült inget is. A farmer ing jó választás lehet, ha lezserebb, kényelmesebb megjelenést szeretnénk magunknak a mellett, hogy stílusosak maradunk.

Farmer ing
Forrás

Milyen ingről gondolod, hogy érdemes lenne felkerülnie a listára? Írd meg kommentben!

 

Hasonló cikkek:

5 öltözködési szabály, amire fittyet hánynak az Olasz macsók

Zakó viselése nyakkendő nélkül [Útmutató]

Az ideális Férfi Ing kiválasztása, és szempontjai

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

Férfi ingek, amik kötelező darabjai a stílusos ruhatárnak” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás