5 öltözködési szabály, amire fittyet hánynak az Olasz macsók

5 öltözködési szabály, amire fittyet hánynak az Olasz macsók

Férfiként nem könnyű elsajátítani az öltözködési szabályokat, főleg ha azt az olasz instagrammerek meghazudtolják. Náluk a stílust és az öltözködést az anyatejjel együtt szívták, így nem meglepő, ha olyan szetteket viselnek, ami nekünk különlegesnek számít. Erről lesz szó a cikkben, hogy hogyan lépik át azokat a bizonyos öltözködési határokat, és hogyan tehetjük akár mi is.

 

Sprezzatura

A Sprezzatura a könnyed eleganciaként híresült el, mivel az öltözködés legfelsőbb szintjein alkalmazzák. A jelentése az, hogy energiát fektetünk a megjelenésünkbe, majd egy apró dologgal könnyítve elhitetjük a világgal, hogy semmi energiát nem fektettünk bele. Ez a fő gondolata a Sprezzaturának, ami az öltözködéssel most ismerkedő fiataloknak bakinak és furának tűnhet, amíg a régi motorosoknak már megszokottá válik.

Sprezzatura
Forrás

1, Nyakkendő hossza

A nyakkendő hossza mindig az éppen aktuális nadrág magasság divatjájoz volt méretezve. Mivel az öltözködési szabály úgy tartja, hogy a nyakkendő hosszának a nadrág övcsattjáig, vagy gombjáig kell érnie. Ezért mivel változtak a nadrágok, a nyakkendők is változtak.

1970-es férfi divat
Forrás

Ezzel ellentétben az Itáliai Sprezzaturát kedvelő férfiak sokszor nem tartják be ezt a szabályt.Vannak, akik a nadrágon túllógatják a nyakkendőt, és vannak akik fordítva kötik meg (a belső része van kívül) a nyakkendőjüket.

Nyakkendő hossza
Forrás

2, Kigombolt ingujj

Az ing ujját, azaz a kézelőn és a hasítékon lévő gombokat mindig be kell gombolni, ellenben meg fog nyílni a zakó alatt az ing, amivel nem csak a megjelenésünk lesz lazább, hanem a kezünket se tartja, így jobban fog mozogni a zakó alatt az ingünk ujja.

Ezzel ellenben van egy olasz divat, ami pont az ingujj kigombolása miatt lett annyira trendi. A merev üzleti öltözködést könnyedén megbontva tudják így lazítani a hétköznapokban.

Sprezzatura-imm
Forrás

3, 2 soros zakó gombolása

A kétsoros zakó viselése itthon mindig egy ördögnek számított a konfekció ipar tökéletlenségei végett. Akik pedig megengedhették maguknak ezt a különleges ruhadarabot, számukra (gombok számától függően) a legalsót nem gomboljuk, csak a fölötte lévőt.

2 soros zakó gombolása
Forrás

Ezzel ellentétben Itáliában a legtrendibb ruha a dupla soros zakó, amit kreatívabban szoktak viselni. Ilyen módja a viselésüknek például az, mikor felcserélik a gombolást, és a legalsót gombolják be, amíg a felette lévőt engedik ki. Vagy például szívesen hagyják kigombolva a két soros zakót, ezzel jelezve a szabados hozzáállásukat az öltözködéshez.

 

4, Extrém gallérok

A gallér mérete és fazonja szintén függ a divat irányaitól. Most a vékonyabb gallérok voltak divatban, de látható, hogy ez a trend kezd megváltozni, és átmenni egy szélesebb fazonba.

Extrém gallérok
Forrás

Míg az olasz férfiaknál nem láthatóak divatos gallérok, náluk mindig a nagy reverek (gallérok) lesznek divatban. Számunkra meglepő, míg náluk természetes, hogy minél nagyobb a gallér, annál jobb.

 

5, Különleges színek

Elmondható, hogy itthon nem szeretünk színeket viselni. Ennek köze van az időjáráshoz, és az emberek rosszalló tekinteteihez is, ezért sokszor a ruhatárunk a lehető legalapabb színekre bomlik fel.

epitti_ourfairs_pittiuomo_17
Forrás

Ezzel ellentétben az Olasz macsók szívesen hordják a színeket, amit sehol máshol nem látni a világon. Sokszor a sárgát, rózsaszínt és több lágy színt viselve is férfias külsőt tudnak létrehozni.

 

Hasonló cikkek:

Az ideális Férfi Ing kiválasztása, és szempontjai

Rövid ujjú ing létjogosultsága a férfi ruhatárban

Jó pasik, akik tudják hogyan kell öltözködni

Kövess facebookon is! @amodernferfi

Ha tetszett a cikk, és olvasnál hasonló tartalmakatkövess facebookon is!

Borítókép forrása

5 öltözködési szabály, amire fittyet hánynak az Olasz macsók” bejegyzéshez 2ozzászólás

Hozzászólás